* Hoewel het geen geneesmiddelen zijn, zijn voedingsmiddelen, ook alicamenten of nutricosmetica genoemd, beregeld door een Europese richtlijn die de degelijkheid van hun samenstelling moet garanderen. De middelen die in de apotheek worden verkocht, krijgen voor ze in de handel worden gebracht de goedkeuring van de Belgische/Nederlandse Apothekersbond. (Koop dus nooit zomaar supplementen op het internet !)

* Combineer NOOIT twee voedingssupplementen die selenium bevatten en overschrijd nooit de voorgeschreven dosis, want een teveel aan deze antioxidant brengt het tegengestelde van het beoogde effect teweeg!

* Neem om dezelfde reden ook nooit een voedingssupplement dat de huid voorbereidt op de zon samen met een anti-aging-voedingssupplement. Beide bevatten namelijk antioxidantia.

* Raadpleeg uw apotheker of arts als je allergisch aangelegd bent om zeker te zijn dat u de gekozen formules goed verdraagt.

* Neem nooit vioedingssupplementen als je zwanger bent.

VoedingssupplementenKies de juiste werkzame bestanddelen

Antioxidantia zijn de kampioenen voor de mooie huid en welzijn: vitaminen, mineralen en essentiele vetzuren remmen de verspreiding van de vrije radicalen, herstellen de celenergie en bevorderen de elimenatie van afvalstoffen en toxines die een goede stofwisseling verhinderen.

De ideale cocktail is een beetje vanalles in een goede dosis. Maar afhankelijk van de eigen lichaamsbehoeften kan men ze ook specifieker kiezen.

* Als u een droge huid hebt: voedingssupplementen met vetzuren, omega 3 en omega 6, vitamine A, E en C, B-vitaminen, sporen elementen en antioxidantia.

* Als je een vette huid hebt: kiest u formules die zink bevatten

* Als u ouder bent dan 50 jaar: formules rijk aan vitamine C en E, soja-isoflavonen, antioxidantia en omega-3 en omega-6.

* Om de weerstand van de huid tegen de zon te verbeteren: formules op basis van carotenoiden zoals betacaroteen, lycopeen of luteine, koper, selenium, vitamine C en E, omega-3 en omega-6. Volg een kuur van minstens drie weken voor het vertrek en tijdens het verblijf. Verleng de kuur bij terugkeer als je langer je bruine kleur wilt behouden. Ze zijn vooral aanbevolen bij een lichte en gevoelige huid. Ze vervangen echter niet een zonnebrandcreme met hoge beschermingsfactor.

* Om het haar en de nagels te versterken: capsules op basis van B-vitaminen (hoofdzakelijk vitamine B5), zwavelaminozuren, zink, koper, ijzer en antixidantie.

* Om de eliminatie en het smelten van vetten te bevorderen: formules op basis van drainerende bestanddelen zoals kersensteeltjes, papaja-extract, blaaswier of ananas. Pas je voeding aan en neem lichaamsbeweging om de eliminatie te bevorderen.

Gezonde voeding