Sonja Kimpen-dieet'Een leven lang slank zonder dieet', dat is de boodschap van Sonja Kimpen. Eigenlijk is dit een non-dieet! Hoort ze dan wel thuis op een dieet site? Toch wel, want ze wil iedereen aan een fit en slank lichaam helpen. En dat doet ze door je zeer bewust op vier pijlers te laten werken: voeding, mentale kracht, emotie en beweging.

Bij Sonja Kimpen ga je voor het totaalpakket. Gezondheid wordt immers niet alleen bepaald door voeding en beweging maar ook door mentale kracht en emotionele balans. Samen vormen ze een klavertjevier, waarin het ene niet zonder het andere kan. Iemand kan sportief zijn, maar niet op zijn voeding letten. Of van alles doen, maar zonder structuur. Het is enkel via een én-én aanpak dat je blijvend resultaat zonder extreme inspanningen kan boeken.

 

Pijler voeding
Sonja Kimpen houdt zich aan het 'klassieke' stramien van drie hoofdmaaltijden en twee gezonde tussendoortjes per dag. Maar daar heeft ze wel goede redenen voor. Zo wordt namelijk de stofwisseling gestimuleerd en worden suikerdips en vreetaanvallen vermeden. Deze aspecten kan je vooral door een goede eetorganisatie oplossen. Veel mensen hebben dan ook geen eetprobleem, maar een organisatieprobleem.
Belangrijk in haar methode is dat je je ingewanden na de laatste maaltijd rust gunt. Tien tot twaalf uren smaak- en organenrust geeft je lichaam eindelijk de tijd om alles te verteren.
Dagelijks wordt er regelmatig water gedronken omdat water de enige stof is die je lichaam helpt. Alle andere dranken en voeding geven je lichaam werk. Mensen die te weinig water drinken, hebben meestal ook veel meer honger. Slim gezien van het lichaam, want zo komt het via de voeding toch aan water.
Qua voeding wordt er een duidelijk keuze gemaakt voor voeding die energie geeft en fitter maakt. Zij bedacht hiervoor de termen Swingvoeding en Swingcarrousel.
Het feit dat je resultaten haalt door voor 90 procent gezond te eten en voor 10 procent te eten waarin je goesting hebt, maakt alles menselijk en leuk met een groot gevoel van vrijheid. Genotsmiddelen afpakken hoort niet bij een gezonde levensstijl. Doseren is natuurlijk wel een keuze.

Sonja KimpenPijler Mentale kracht
Centraal in de aanpak van Sonja Kimpen is de aandacht voor je mentale toestand en motivatie. Om die nieuwe levensstijl aan te houden is immers motivatie zeer belangrijk. die motivatie zorgt ervoor dat je hetdoel dat je je zelf stelt - dat slanke lichaam als je je lichter en fitter wil voelen - bereikt. Heb je een doel, dan zul je er tijd voor maken. En dan zal je de juiste keuzes maken, ook naar je gezin toe. Een goede, realistisch planning is hierbij primordiaal.

Pijler Emotie
Door zelfkennis herken je snel al je saboteurs en valkuilen en zodra je dit begrijpt, kan je ze ook aanpakken. Stemmingswisselingen behoren tot het verleden. Uiteraard wordt hiervoor ook de suikerverslaving aangepakt. Deze verslaving is een van de grootste oorzaken van labiele stemmingen.

Pijler Beweging
Als licentiaat lichaemijke opvoeding en zaakvoerder van een fitnesscentrum weet Sonja Kimpen als geen ander hoe belangrijk beweging is. Wil je perfect weten hoe je lichaam er fysiek voor staat, dan laat je je het best testen bij een sportarts en/of in een kwaliteitsfitnesscentrum. Je arts meet je bloeddruk, bepaalt je cholesterol en kan via een bloedonderzoek eventuele tekorten en onevenwichten vaststellen. In het fitnesscentrum meet men je fitheid, je vetpercentage en je metabolisme dat eveneens bepaalt hoe groot je vetverbrandend vermogen is. Op basis van de gegevens kan er een fitness-programma voor je uitgewerkt worden, maar evengeod is het zeer belangrijk om thuis in je dagelijks leven te blijven bewegen. Alle kleine minuutjes per dag dat je beweegt geven 100 procent rendement op je stofwisseling. Dat wil niet zeggen dat je er onmiddelijk slank van wordt, maar die vele kleine minuutjes geven toch een belangrijk stofwisselingsresultaat. Sonja Kimpen coacht je weke na week via inspirerende seminars naar resultaat. Op het einde van de cursus heb je een pak bruikbare inzichten en strategieen en weet je hoejouw lichaam en geest werken. Ze bereidt je voor om je eigen beste coach te zijn voor de rest van je leven.

"Elke hap, elk gevoel, elke gedachte, elke stap heft effect"

Geschikt voor

- Wie gaat voor blijvend resultaat op lange termijn en wie gezondheid en energie belangrijk vindt.
- Wie ervoor openstaat om z'n levensstijl onder de loep te nemen.
- Wie een slank en fit lichaam wil gebruiken om andere inspirerende doelen in zijn leven waar te maken.

Niet geschikt voor

- Wie z'n ogen sluit voor eventueel slechte levensgewoonte en niet bereid is verantwoordelijkheid te nemen.
- Wie denkt dat dieten alleen iets te maken heeft met voeding, en dus niet openstaat voor de psychologische omkadering of voor het nut van een goed bewegingsplan.

Dieetpartner  
Pro Sonja Kimpen

Pro Sonja Kimpen

- Dit is een 'dieet zonder dieet'. Je zult geen honger lijden, maar bewust leren omgaan met voeding.
- Je leer een nieuwe energieke levensstijl aan waar je de rest van je leven mee verder kan.
- De aandacht die uitgaat naar de mentale en emotionele processen zorgt voor een blijvende motivatie. Dieten, futloosheid en hervallen is voor altijd van de baan. Sonja Kimpen gaat resoluut voor gezondheid en daar slank je ook van af als dat nodig is. Alles is toepasbaar voor het hele gezin, wat mooi meegenomen is als je je kinderen gezond en fit wil grootbrengen.
- Alleen al door de enthousiaste persoonlijkheid van Sonja Kimpen geloof je rotsvast in de aanpak en het welslagen van je afslankmissie.
- niks wordt gezegd of gedaan met een betuttelend woord of een bestraffend vingertje: de beslissing om je lichaam vitaal te maken ligt bij jou!

Contra Sonja Kimpen

Contra Sonja Kimpen

- Je moet er voldoende tijd voor uittrekken, want het vraagt 8 weken intensieve inspanningen en mental coaching, oefeningen, fitness en toepassen van voedingsinzichten.
- Je moet kunnen organiseren, want het fitnesscentrum en/of bewegen is cruciaal in het gezondheidsprogramma, en dit vraagt een goede planning.
- Sonja Kimpen geeft de mental coaching in groep omdat ze houdt van de energetische sfeer. Sommige mensen houden daar niet van.
- Je krijgt geen strikt voedingsschema en regeltjes mee naar huis, dus nadenken is de boodschap, en dat valt niet bij iedereen in goede aarde.


Geen tijd voor gezondheid? - 7 stappen om tijd vrij te maken

Maak een goede planning!1. Maak een goede planning
Wat zijn je prioriteiten en wat wil je doen? Zodra je daar een antwoord op hebt, kun je beginnen plannen. Noteer alle belangrijke momenten in je agenda. ze mogen er niet meer uit!

2. Bespreek je week of maandplanning met je hele gezin
Iedereen brengt z'n agenda mee en samen wordt er een gemeenschappelijke gezinsagenda ingevuld. Maak van dit moment een gezellige traditie.

3. Maak een gezinsplanning voor TV en computer op
Bedenk vooraf waar je naar wilt kijken. Stop met zappen je wint een zee van tijd! Neem interessante programma's op en kijk ernaar als je tijd hebt.

4. Zeg nooit direct 'ja' op een uitnodiging
Neem eerst je agenda erbij en bekijk of je echt kunt ingaan op de uitnodiging. Het is helemaal niet verkeerd om nee te zeggen, want zo hou je meer tijd over voor jezelf en voor wat je echt belangrijk vindt.

5. Maak een overzicht van je frustraties
Schrijf je frustraties eens op en noteer ernaast leuke alternatieven. Ben jij de enige in huis die opruimt? Zet een grote doos neer waar je alle verdwaalde spullen stopt van je gemakzuchtige huisgenoten.

6. Overschat je weekend niet
En dat wil ook zeggen: plan het niet vol. Soms is een weekendje thuis met een goed boek en tijd om ees extra naar de fitness te gaan, veel relaxter dan dat weekendje Parijs!

7. Steek geen energie in zaken die je toch niet kan veranderen.
Houdt niemand in huis rekening met jouw uurtje sporten? Zorg dan liever voor een vaste babysit dan te moeten wachten totdat je partner van zijn werk thuiskomt...

Je leven dynamiseren10 Tips om je leven te dynamiseren

1. neem de trap in plaats van de lift
2. Perkeer de auto op minimaal 100 meter van waar je met zijn.
3. Wandel tijdens je middagpauze, eet eventueel al wandelend.
4. Zit actief in plaats van door te hangen op je stoel.
5. Onderbreek geregeld je werk voor enkele simpele stretchoefeningen.
6. Speel actief met kinderen mee.
7. Als je een hond hebt, loop dan de dubbele afstand binnen dezelfde tijd.
8. Maak er een gewoonte van elke avond een kilometer in je buurt te wandelen.
9. Doe kleine boodschappen te voet of met de fiets.
10. Breng die schone was in stukken naar boven in plaats van in één keer in een volle wasmand.
      (Die trouwens je rug teveel belast.)